Tuesday, April 03, 2007

Kenia (Isiolo tot Namanga), 9 - 14 maart ‘07

Na de offroad-dagen van Noord-Kenia ‘cruisten’ we in 3 dagen naar de Tanzaniaanse grens. Onderweg hadden we nog 1 rustdag in Nairobi en kruisten we de evenaar.
Dit waren heerlijke dagen; we waren ineens in de beschaving beland: 2 dagen achtereen een zwembad(je) bij de ‘campsite’, frisdrank en ... nog steeds asfalt.
Nairobi kwam over als een behoorlijk Westerse stad. Een mooie stad; veel groen, parken, ‘flashy’ reclameborden, mooie gebouwen. Wat een verschil met een hoofdstad als Khartoum of Addis.

De dag in Nairobi was minder geslaagd voor de Nederlanders, Adrie werd met spoed opgenomen vanwege een tumor of poliep (?) in zijn blaas. Hij had al een tijd bloed in zijn urine.
Voordat we begonnen aan de tour, wisten we, dat als je iets overkwam tussen Cairo en Kaapstad, je qua medische voorzieningen het beste in de buurt van Nairobi kon zitten. Vanuit omliggende landen komen (welgestelde) mensen hier naar het ziekenhuis. Dat had Adrie dan wel weer mooi getimed. De volgende dag kon hij, na een operatie onder volledige narcose, gewoon weer fietsen (en won hij de etappe ook). Op de uitslag van de operatie moest hij wachten.

De omgeving deze dagen was heuvelig, groen met een vaak prachtig uitzicht op Mount Kenia. We kwamen net een paar dagen uit woestijngebied en hadden ineens zicht op een besneeuwde bergtop!..
Het werd vochtiger en wat tropischer. Langzaam fietsten we weer een heel nieuw stuk Afrika in.




Traditionele TDA-fotomomenten bij de evenaar. Hier een groepsfoto van het team TDA ’07 en van de Nederlanders; v.l.n.r. George, ikzelf, Günther (ok, een Belg; bijna-Nederlander), Jan en Adrie. Links in de hoek zie je de Keniaan Joash nog, die wilde er ook graag bij horen...


Zicht op Mount Kenia. De zojuist genoemde Joash is in het dagelijks leven een gids op deze berg en op de Kilimanjaro.



Nairobi reden we in en uit als groep onder politie-begeleiding (‘convoy’ genoemd).


Beide dagen reden er enkele Keniase paralympiërs mee. Deze Keniaan, Dedan, draaide een pittig tempo toen de race losging; erg indrukwekkend.


Toen we de stad uitreden, werden voorgegaan door een groep jonge skaters uit Nairobi, die allemaal shirts en posters droegen van een Belgische producent van malariapillen, met de tekst ‘Cycling against malaria’.
Siegfried, een nieuwe Belgische deelnemer (voor het gedeelte Nairobi t/m Victoria Falls) wordt gesponsord door deze farmaceutische firma. Grappig detail is wel dat Siegfried nergens vanaf wist en bij aankomst in Nairobi een foto van zichzelf op een poster zag staan.

2 Comments:

Blogger Unknown said...

ei, ei, ei, je wordt al de flying Dutch woman genoemd! Vrolijk Pasen gewenst vanuit Ulvenhout.
JW komt vanavond na zijn wandeling met Renze naar ons. Gezellig.
We volgen je nog steeds op de voet/fiets en zijn zeer onder de indruk van je prestaties en prachtige foto's!! De dag bij je moeder was beregezellig. Ook oom Jan ontmoet. Marijke en Bas

12:55 PM  
Blogger Unknown said...

Hallo Eva,
We hebben verschrikkelijk genoten van Ana Moura gisteravond: prachtige stem, oorstrelende begeleiding door drie gitaristen. Nogmaals onze dank voor je originele verrassing voor iets wat we met plezier hebben gedaan voor je...
Groeten vanuit het verre Ulvenhout

7:19 PM  

Post a Comment

<< Home