Monday, January 29, 2007

EGYPTE (Luxor tot Aswan), Sightseeing Luxor






































































In Luxor een rustdag. Meestal schijnt een rustdag geen letterlijke rustdag te zijn, maar meer een superdrukke niet-fietsdag; wassen, fiets onderhouden, internet, sightseeing... Maar het viel wel mee; de was werd in ieder geval uitbesteed (alles met de hand, en dat waren niet de meest frisse handwasjes).
Om 8 uur ’s ochtends gingen we gezamenlijk op pad, naar enkele toeristische hotspots van het oude Egypte; ‘de vallei van de koningen en koninginnen’. Dit is een uitgestrekt rotsig ‘limestone’(hoe vertaal ik dit?) landschap, vol met graftombes. De tombes komen met een statige rechthoekige entree uit in een van de rotsen. Je loopt naar binnen, vaak schuin omlaag. Alle zijden zijn compleet beschilderd of uitgehouwen met hiërogliefen en oude Egyptische tekeningen. Achterin ligt dan (als ie er nog is) de sarcofaag, alle overige spullen zijn meestal weggeroofd. Topper was de tombe van Toetanchamon; kleine tombe, maar heel indrukwekkende sarcofaag.
Ook de tempel van Al-Deir Al Bahari was prachtig. Met een rotsige achtergrond, een ruim terras en een ver uitzicht op een groene Nijloever.












0 Comments:

Post a Comment

<< Home